Saturday, November 28, 2009

P.E.N.A.T.

sy macam da penat.(penat je ok bkn give up).
penat tuk amik cl0mid lg. penat tuk jumpa d0ktor yg asik2 soh sy makan ubat nie.
sy da B.O.S.A.N
i need other treatment! sb maybe ubat nie not a good solution to my prob. maybe ada masalah lain (?) (mintak jauh)

jap nk recall memory :

march 09 = start amik cl0mid. sebiji sehari. continuous for 5days. 1biji x50mg (kalau xsalah la). so kira as 1st attempt using pills la yer.
april 09 = tukar klinik. amik pills.
mei 09 = amik cl0mid 2bijik x 50mg = 100mg sehari. amik 5 hari. taken on 2nd day period. 2nd attempt
jun 09 = same as above. 3rd attempt
july 09 = same as above. 4
aug 09 = same as above. 5
sept 09 = d0ctor ask us to rilex for a month. no pills at all.
oct 09 = same as above. 6
nov 09 = which is today, 7th month-of-pills begins. this time cl0mid 3bijik x 50mg = 150mg/day
dose up sikit jadi 3 bijik

nie kalau aku ckp kt org lain yg aku dah buhsan makan encik cl0mid nie, mesti jawapan yg aku tima lebey kurang ginie 'da tau bosan, pegi la tukar klinik/spital lain.dok ngeluh2 nape?. g full checkup'. ok fine..tuh mmg ler betul. aku pon da ckp kat doktor tuh aku nk wat full checkup. wpon aku tau (dr bacaan) the procedure is quite painful (sila pikir +ve sikit bleh x?..hehehe.ok xsakit), aku rasa aku leh punyer :) .bleh plak d0ktornyer ckp dia xmo buat full checkup dulu. sb dia kate aku pernah preggy, so dia nk eliminate all painful procedure. ok, ader betul la dia ckp. tp hello..sampai bile?? cerita dulu tuh aku da tutup buku oke. maybe dulu xde masalah skrang ada masalah. sila consider.aku nie da la mmg jenis xsaba, kalau leh aku xmo da mkn2 pil nie. tanak da.

da bincang ngn darling hubby. kalau leh setat next year, aku nk try private hosp nie. kalau xleh pon, pak4r puteri. either one. aku bkn tanak g gomen hosp, kalau boleh semua org nk pegi gomen, yer la..boleh jimat kos sikit. tp..maybe sb aku pon da tua.still tanak ngaku tua.hehe nk masuk 28 (thn depan.perghh xsangka la plak), so xmo tunggu lama2 (berbulan2) tuk appointment etc, so nk tak nak, kene la g prvate. yer tak? tp..tgk la camne..kene bincang2 lagi nie...

doakan yg baik2 tuk kami yer :)