Monday, June 4, 2012

kecewa. dugaan. semangat. dan semuanya

penat kan bila semua yg kita buat, semua xdpt hasil yg kita harap
letih bile kita kena tahan emosi bila usaha kita masih xberhasil
rasa macam nk putus asa tp xboleh
kalau putus asa + sudah xdaya nk berusaha, lg la xde sebarang harapan
sekurang2nya kita perlu usaha supaya kita masih punya harapan

kalau ada, ada lah nanti. kdg2 rs nk cakap macam tuh
tp betul ker kita mampu hadapi kalau mmg betul2 xde?
aku xsanggup
:)

kalau boleh dikumpulkan kecewa org lain, mau aje aku ambil kecewa dr suami
biar aku sorang aje yg kecewa + sedih
tp bile di fikir2, perkahwinan kan suatu perkongsian?
mana mungkin kita mampu hadapi sesuatu seorang diri
jd en suami, kita kongsi rs sedih sama2 bile usaha kita xberjaya ok
tp kene janji kita akan kongsi semangat utk cuba kembali sampai berjaya jugak tau :)

aku yakin ada org yg lebih diuji dari aku
aku juga yakin Allah rancangkan sesuatu yg lebih baik tuk kami berdua
kami berdua yakin pada Allah

kdg2 aku terfikir, sudah habis berusaha ke aku?
sudah benar2kah aku memohon kepadaNya tentang niat kami?
mungkin masih byk kurang di sini sana
aku pon xtahu
sebab tu doa kami masih belum termakbul  :)

aku berharap doa aku agar kami berdua teguh selamanya dimakbulkan
itu yg paling penting
andai mmg ujian ini takde noktah, aku cuma mahu en suami sampai tua
sampai bila2 
sampai hujung nyawa :)

aku rs xperlu aku imbas apa yg silap sepjng usaha yg lepas
fokus pada usaha yg akan dilakukan di masa depan adalah lebih baik
aku masih belum gagal. aku hanya berdepan 1001 cara yg tak mendtgkan hasil setakat nie
eh..mcm pernah dengar plak ayat nie ;)

doakan kami
kami xputus asa. 
semua org ada masa susah dan senang
adat hidup
doakan kami moga diberi kesempatan miliki zuriat secepat mungkin
aku doakan semua yg TTC dipermudahkan semuanya jua

dan iya.. aku bersedia utk bermula lagi! :)


nota kaki : berehat seketika bln ini. mahu ke krabi, phuket dan hatyai. doakn kami. 1st time memandu ke sana. sblm nie naik flight je. harap selamat. TTC utk bln ini cuma menghabiskan pil/vitamin yg masih berbaki :)

33 comments:

  1. Never give up....Allah knows the best for us...
    Doa usaha tawakal insyaAllah, dipermudahkan aminnn

    ReplyDelete
  2. JD, seronoknya! Kami dah lama plan roadtrip camtu. Tp tak pernah execute pun. Plan memanjang. Hehehe.

    Enjoy your long overdue holiday ok. Lupakan segalanya. Nikmati hari bersama suami tersayang ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tuh la. seronok roadtrip gitu. tp harga myk sana mahal sgt ler :P

      Delete
  3. don't give up dear...apa yang penting..usaha + tawakal...insyaallah...sampai masa nanti, Allah akan beri rezeki ..jgn sedih2..kuatkan semangat yer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. xgive up. xsedih sgt. sedih skit2 aje :)
      a'a tgh fikir utk usaha seterusnya nie :)

      Delete
  4. Chaiyok2 JD..

    tak suke putus asa tau..(tp mmg ada perasaan TERputus asa tu kan :-)
    klau nak bandingkan kita dgn orang lain yg lg lama nak dpt baby, kita patut bersyukur kan.. takpelah JD, sabar jelah..kita same2 mengharunginye ok :-)

    ReplyDelete
  5. sabar ye...jangan putus asa..
    orang yang sabar atas ujianNya akan diangkat darjatnya di akhirat kelak..

    ReplyDelete
  6. Kuatkan semangat!!!
    mana tau bila kita tak berbuat ape2, x berusaha, time tu la rezeki tiba...
    selamat bercuti...mana tau time cuti2 ni melekat plak ke..aminnnnn :)

    ReplyDelete
  7. Dear JD, you are a strong girl. Kagum dengan semangat JD ni. Insya-Allah, ada la hikmahnya tu kan... Just believe the time will come for you, sooner or later... I'll pray for u dear. Have fun travelling :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq ST, peluk dia kuat2!
      ST pon sama. sy lg kagum dgn smngt ST :)

      Delete
  8. xpe JD setiap yang terjadi ada hikmahnya...enjoy your honeymoon k..best nya..nak ikut!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe. honeymoon xbole bawak chinta la ;)

      Delete
  9. JD ... manfaatkn bersama2 dgn DH waktu ni...manalah tahu rezeki Allah beri tnpa disangka2........ all the best dear....waktu holiday ni leh relaxing our hormon....may allah bless u dear...

    ReplyDelete
  10. take ur time---insyaallah DIA dah tentukan yang Terbaik untuk KITA----Enjoy Ur Holiday--nanti balik -take a good MOOD fr continue Ur treatment k.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. da bersedia tuk mula treatment :) pergi holiday pon sebab mls nk kerja. hehehe

      Delete
  11. JD, awk kuat. Sy tau awk bole harungi dugaan nih. Rehat laa dulu. Bercuti puas2. Biar perasaan nak TTC tuh dtg sendiri. Nanti usaha lagi. Sy doakan yang baik2 utk awk, sy dan semua ttcians. Meh nak hug mehhh :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. ily..rindu betul. update blog selalu tau :)

      hugs!

      Delete
  12. Bestnya holiday!

    Allah sedang melihat usaha JD and husband untuk mendapat zuriat..InsyaAllah akan dikabulkan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hugs!

      a'a sy doakan BnC jugak. Allah tau yg terbaik utk kita.
      kita jgn putus harap k :)

      Delete
  13. Allah uji umatnya sbb Dia sayangkan kita...Dia tahu kita cukup kuat untuk lalui pe saja yg Dia bg...Semoga kita yg diuji ini akan sentiasa tabah...
    Mudah-mudahan ada rezeki buat golongan macam kita..insyallah.

    ReplyDelete
  14. enjoy ur travel..
    lps nih blh citer kat blog eh..

    sabar tau..
    makneng pon tgh usaha

    makneng follow kamu
    jom follow makneng

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'a sy cerita dkt blog travel. kt cni blog ttc je :)

      gudluck jugak k :)

      Delete
  15. Sabar dik.
    Rezeki anak tu kerja Tuhan.
    Buat anak tu kerja kita :-)
    Hepi2 selalu!Cheers!

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy suke motto tuh. hehe. usaha byk2. yg lain kita serahkan pd Allah kan :)

      Delete
  16. Dont give up.teruskan berusaha.oh padal trip tu teringinnya saya nak join.nanti share experience.selamat ber hanimun

    ReplyDelete