Sunday, July 1, 2012

apa kata anda?

1. selalunya iui akan dibuat 3kali dan jika 3x adalah tidak berjaya, mmg jalan terbaik adalah IVF.   kami berbincang dan setuju yg mahu cuba iui paling max = 5kali. bkn xmo terus ker IVF, tp sebab iui dulu pernah berjaya, jd kami setuju utk proceed iui lagi. lgpon kos IVF adalah tinggi,masih belum mampu. ni baru nk kumpul skit2. 

2. tgk cite ameera? yg tv3. seblm nie xpernah tgk, ni baru abih khatam kat tonton. pernah terdetik jd camtuh? :)  ohh aku pernah. tp xmo la jd camtu. versi aku lain skit. kalau aku, aku nk terus proceed iui/ivf je. mcm kaedah ibu tumpang.ngarut sgt kan :P

 3. asik dok pikir nk try herba maharani aje nie. atau biodex. pernah cuba?.  dalam bln puasa + ry nie, rs nk TTC dgn makan2 ubt je. ni baru nk setat balik fertilaid. kasik perabih. 

itu je nk update. gudnite! :)




7 comments:

  1. insyaallah, usaha selagi boleh...moga dapat keberkatan bulan puasa nanti :)

    ReplyDelete
  2. 1. up to u..good luck..

    2. tak la tengok sangat cerita tu..tapi kaedah ibu tumpang adalah prohibited in Islam, sebab womb cannot be commercialized..takut pulak impact cerita tu orang ingat surrogate mother dibolehkan.

    3.err...dua-dua tak pernah try so no comment..apa2 pun, good luck

    ReplyDelete
  3. i dah pernah try biodex...maybe not my luck kot...

    ReplyDelete
  4. Dik.. cuba relaks dalam setahun ni dulu, sebelum proceed to next IUI or IVF.. penat badan dgn segala macam drugs dan stop berurut.. try amik supplement je dulu dan amalkan surah2 je (tanya ustad la..).. release stress minda dan financial jugak tu

    ReplyDelete
  5. salam kak..nk tnya, akak buat iUi brape ye kosnye?

    ReplyDelete
  6. Ily penah try biodex, tp mcm tak serasi dgn ily. So, stop begitu sahaja. Maharani pon pernah try, badan jadik panas. 3 bulan jugak try, tp tadek hasil, so stop jugak. Hehe. Good luck JD!! *hugs*

    ReplyDelete
  7. Boleh sy tau awk buat iui kt mana? N cost?

    ReplyDelete