Monday, April 5, 2010

treatment 2010 (part 02)

Bl00d test, sperm test :)

harinie hari ke 5 period. so da bleh g tuk next treatment. set appointment pagi nie. dalam kol 9 lebey kami sampai TMC. purpose harinie : bl00d test + sp3rm test. sblm boleh buat blood test, kene pose dulu. setat dalam kol 11pm semalam da xleh nk makan. bgn pagi setitik air pon xleh. mmg pose sangat la nie :) kenapa? sb kalau minum/makan, konpem xleh buat test nie.xaccurate kata nurse :) amik darah adalah sgt sekejap. lepas settle semua, turn en suami pulak. sp3rm test. sblm buat test nie, kene simpan stok dalam 5hari. yer la, kalau xde stok camne nk buat test :P kasik darling hubby botol & terus masuk bilik. dalam bilik tuh xyah la describe yer dak. rasanye macam2 ada. aku pon xmasuk bilik tuh. so, kiranye semua settle harinie. fuhh lega!

cost harinie : RM 550. boleh juling2 mata nk bayar. mahal kemain lagi. aku buat bajet treatment harinie dalam 400 jek ok (aku kan menteri kewangan.pape hal mmg kene buat bajet siap2). bleh plak over budget rm150. xper, redha je la . lenkali kene bajet tinggi sikit gamaknye. dah namanye private centre, mesti la cost nye agak tinggi sikit kan :) rm180 tuk sp3rm test. sblm buat pon da diberitahu cost dia. so xde la terkejut sangat. yg mahal adalah bl00d test = rm 370. xsangka la plak buat bl00d test mahal. ingtkan dalam 2ratus ker?..

next appointment : minggu depan, 12/4. sb aku da xde cuti, kami set datang sana lepas balik keje aje.

purpose : review result. harap2 semuanya ok.......

No comments:

Post a Comment