Wednesday, November 9, 2011

keputusan yg ditunggu

aku baru balik jumpa doktor td pd CD34, 21dpiui
semalam CD33,20dpiui aku buat test UPT
ptg. 6.30 lebih kurang.
result? alhamdullilah. dabel line.
syukur.
2nd UPT aku buat sama2 en suami. pukul 7 lebih semalam.
3rd UPT aku buat td bile jumpa doktor.
result yg sama. jumpa lg 2 minggu nnti utk check up.

berita nie cuma aku dan suami yg tau.oh..dan anda yg membaca juga.
itu aje. aku cuma mahu berkongsi rs. sb kamu semua pemberi semngat.
parent dan PIL pon x tahu. adik beradik lain pon masih tidak diberitahu.
pengalaman lalu byk mengajar kami
3bln pertama adalah masa genting bg kami.
apa2 boleh berlaku.
berita ini kami akan kongsi bila 3bln pertama ini berjaya sy harungi
doakan yg baik2 yer :)

apa pon, berita ini kami berdua sambut dengan penuh kesyukuran
diberi kesempatan sekali lagi utk melihat dabel line di UPT mmg xterkata
rs syukur yg xterhingga
4tahun 6bln 1 minggu 4 hari bukanlah jangka masa yg singkat

dalam pada itu, aku masih ada rasa risau
gementar. takut.
kami berdua bersedia utk semua kemungkinan
tawakal dan doa
kami serahkan semua pada Allah

sy mohon doa kamu semua supaya sy mampu menghadapi saat ini dengan baik
terima kasih semua

sy percaya setiap usaha pasti akan ada hasilnya
kamu juga harus percaya itu
soal lambat atau cepat, bkn kita utk pertikaikan
sy doakan yg baik2 utk semua rakan TTC
jgn pernah berhenti berjuang yer

31 comments:

  1. Ya Allah... Alhamdulillah...Kekda seronok sgt baca ni JD.
    Tahniah tau yunk. Akak tau, mmg sukar bila da 2x buat IUI kan. Apa pun, tahniah lagi skali.
    Kekda doakan moga selamat hingga ke akhirnya. Insyallah.

    Dan JD jadi penguat smgt akak dan juga rakan2 yg lain utk terus berusaha :))

    ReplyDelete
  2. YA ALLAH! ALLAHU AKBAR..

    SYUKUR... akhirnya rezeki kalian telah tiba. InsyaAllah..semoga semuanya selamat hingga ke kelahiran ye.. amin..

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah..tahniah JD..smoga semua baik2 hingga akhirnya..take care ok..(^_^)

    ReplyDelete
  4. tahniah..saya selalu bc entry awak..saya jgk tgh ttc..da 3 1/2 tahun kawen.history awak sama mcm sy,da wat lap,retroverted uterus..IUI saya da 3x tp x berjaya lg..belum rezki sy.huhu..
    awak buat IUI kt mane eK?sbb cr wat IUI tu laen sket posisinya..sy wat baring cm biasa je..mgkin sy nk cuba..

    ReplyDelete
  5. Congrats, take care of yourself and your lil' one.

    ReplyDelete
  6. alhamdulillah!!jage diri elok2 ye=D

    ReplyDelete
  7. alhamdulillah..tahniah..syukur sangat2...jaga diri leklok ek dear...jangan lupa doakan kami juga...;)

    ReplyDelete
  8. Alhamdulillah.. sy happy sgt2 utk awk! congratulations JD!!! Doakan sy juga ye =)

    ReplyDelete
  9. Tahniah JD!..
    syukur alhamdulillah..
    u deserve it dear...
    please take care urself :-)

    ReplyDelete
  10. tahniah JD..
    jaga diri & baby elok2 yek..

    ReplyDelete
  11. tahniah...moga semua yer selamat..jage diri baik2 k

    ReplyDelete
  12. tahniah dear.
    take care yaaa...

    ReplyDelete
  13. tahniah dear... jaga diri elok2. jgn buat kerja berat... take good rest. Semoga dipermudahkan semuanya. Happy sangat! Kita sama geng... berjaya on 2nd IUI :)

    ReplyDelete
  14. tahniah yer...Allah tlh makbulkan ats usaha korg yg bersungguh, doakan kami juga..mengandung esok hari...;))

    ReplyDelete
  15. tahniah..! selalu baca blog ni tp x pernah komen.. alhamdulillah atas kurniaan rezeki buat kalian.. syukur... :)
    ~daisy~

    ReplyDelete
  16. alhamdulillah.congrats ye..moga dipermudahkan segala nya..

    ReplyDelete
  17. Tahniah... just nak tanya u ambil fertilaid berapa lama ? Adakah ia berkesan ? Saya dah kahwin 1 tahun 4 bulan belum pregnant lagi. period pun tak regular ingat nak try fertilaid.

    ReplyDelete
  18. Syukur sgt2..alhamdulillah JD....doamu diperkenankan...jaga diri bebaik..jgn makan..jgn buat keje berat yer sygg..doakan utk fika pulak menyusul yerr... :) huggggg

    ReplyDelete
  19. How did i missed this entry?? Congrats dear! So happy for you :-)

    ReplyDelete
  20. Qaseh ucapkan tahniah...
    pada akk dan suami..mengalir air mata qaseh..

    ReplyDelete
  21. alhamdulillah dah tahniah dear...
    saya doakan awak dapat melalunyer dengan selamat dan dipermudahkanNya sehingga melahirkan ye...
    doakan saya jugak utk FET 25hb ni yer... sgt risau jugak... tapi berita awak ni pembakar semangat saya

    ReplyDelete
  22. alhamdulillah tahniah..sukanyaa..take care of yourself yer..

    ReplyDelete
  23. utk semua : terima kasih atas doa dan ucapan tahniah. rs nk pegi peluk2 sorang2! (T__T)

    mira : syukur. iui#2 beri rezeki. sama geng kita :)

    AA: sejak tahu Ayien nk buat FET, mmg selalu doakan. besar langkah tuh. sy sendiri yg rasa takut. doakan yg baik2 tuk AA.

    to anon : sy buat dkt Tmc. sb masa iui#1 tiub tu kemain susah nk masuk. nnti bole selak entry2 iui#1 k. tentang fertilaid, sy baru makan. 2minggu pon xsampai.seminggu pon xsampai kot? erm.. masih byk dalam botol tuh. nk cuba?

    ReplyDelete
  24. tahniah..semoga jd dan baby sentiasa sihat..saya dh cuba iui 4 kali tp blm rezki..skrg tgh tnggu peyod nk proceed ivf..doakan saya ya..hug

    ReplyDelete
  25. Alhamdulillah.
    Tahniah utk adik & suami.
    Take care dear.

    ReplyDelete