Wednesday, April 22, 2009

W0men Speci4list C3ntre..


kali nie kami decide nk pegi tmpt nie. El!te w0men Sp3cialist Centre.

harinie kami plan nk g sini sb harinie hari ke 4 aku period. ada sorang kwn darling hubby yg rekemen. dia pon macam kami jugak. tunggu rezeki nk dpt bb. Tapi alhamdullilah pas dia check up kat sini, terus jek menjadi. wife dia da pregnant da pon. tuh yg buat kami teruja sikit nk g sini. mana la tau kalau ada rezeki kami jugak.

gambar2 kat atas nie masa time kami dok survey2 tmpt. sb tuh terang bederang lg. siang ler katakan.

oleh sb arinie hari kerja, sampai2 rumah jek terus kami g. xnyempat nk salin baju segala. harinie sampai umah lmbt sikit. dalam kol 7 baru aku sampai. itupon sb malas nk balik awal. kang balik awal2 darling hubby pon bukan da sampai pong. itu yg jadinya aku sampai umah kol 7 tuh. tp rupanya dia sampai dulu daaa..


tgk sign kat pintu tuh, dia bukak 6pm-8pm (belah ptg nye time)

tgk2 jam, ada lagi sejam jek tuk sampai sana. yer la, kan klinik nyer tutup kol 8pm (ikut sign pintu). 6pm-8pm? ishh...terkejar2 oke kami.

seligan~

nampak x?
visiting c0nsultant : Put3ri Spec!alist (spital pakar paling glamer kt JB)
pastuh doktor nie consultant Gynaec0l0gist. terer bab2 lapar0sc0pic.


masa kitorang sampai tuh xde la ramai sgt org pon. da register semua, kitorang pon dok la tunggu turn. bagus tmpt nie. awal2 dia da tanye bile tarikh last period la etc. pastuh tanye aku ada rasa nk terkucil x. konpem la takde. sb td sebelum balik keje, aku da settlekan da.hehehe. then, dia kasik air masak tuk aku minum. konpem utk scan2 nie, aku pikir.

sampai turn kami jek,terus duduk n straight to the point. doktor tanye kenapa kami dtg la kan (ayat standard), so aku pn jawap 'trying to get pregn4nt'. ohh lupa plak, doktor dia= chinese. p


pastuh cite2 la pasal zaman2 dulu punyer cite etc.

selesai sesi cite bercerita, doktor kate nk scan aku. Yahhooo!! (gile la gumbira) yer la, aku mmg suke pegi klinik dia scan2 nie. nampak macam bersungguh la (apakah??). lgpon aku nk tau gaks kalau ada apa2 ke kan.

sebelum scan, timbang berat dulu (49kg. bolee la.bakpe cikeding sgt aku nie). tekanan darah (aku suspek jawapan dia= rendah. tapi tekanan darah=normal).bagus.

scan plak.

aiseyyy x full bladder. doktor soh tunggu dulu. so, kami pon keluar la kejap. dia soh minum air.

minum air lagi.

tunggu ..

pastuh

aku mintak air segelas lagi (darling hubby, syg minum air lg tau. awak xde time nie :P)

ermm..

tunggu lagi..


ermm..


aiseyy bile la nk rasa terkucil nie??

pas tunggu dalam 30minit pastuh, baru la ada rasa nk terkucil.bagus.


so kami pon masuk ler dalam bilik doktor semula. pastuh doktor pon setat la menscan. alhamdullilah dia kate semua normal. (blood test selalunye kene buat bile ek? aku suke byk2 test sebenarnye)

dia kate dia akan kasik pil suubur tuk aku. makan hari kedua period untuk next cycle. cycle bulan nie, dia kate dia xkan wat pape dulu. dia soh cuba jek dulu. sb dia akan monitor betul2 setat next cycle aku.

aku dpt ubat nie :


cl0mid.
sama macam ubat dulu. but no Duphastr0n. doktor pakar nie pon peliks nape doktor lama (entry nie) kasik aku ubat duphastr0n tuh. dia kate aku xsesuai tuk makan ubat tuh. erm..

mkan 2 bijik sehari. bekalan tuk 5hari.

budak hepi-penuh-senyuman-dan-berspek-n3rdy-tp-aku-suke yg jaga kaunter tuh soh aku tipon bile aku setat makan ubat nie. dia nk rekod. n then dia akan bitau bile aku kene dtg situ lg.camtuh.bagus kan? ;)

semua sekali kene RM80. murah la kan :)

insyaAllah, kami akan berusaha..


sedikit info : If you are having your womb scanned, you will probably be asked to come to the appointment with a full bladder. This is because the full bladder pushes the womb up so it is in a position that is easier to scan.

No comments:

Post a Comment