Sunday, February 19, 2012

tersepit

bile mana aku ada 2 kumpulan kawan. satu kump, masih single dan umur mereka kurang dari kita. dan satu lg umur lebih kurang sebaya dan majoriti mmg dah jd ibu.

tersepit

satu kump topiknye menjurus kepada hal2 mahu ke gerbng perkahwinan. dan apa2 sahaja topik yg aku kira sudah aku tinggalkan jauh. aku da melalui fasa itu. topik mereka sudah tidak menimbulkan minat.

satu lg kumpulan, topiknya lebih kepada pengurusan bayi dan kerenah anak2 yg mencuit hati. topiknya menarik. tp aku tidak mampu menyumbang apa2. cuma mampu memberi ilmu apa yg pernah dibaca sahaja. baca dan pengalaman sendiri mmg jauh sangat bezanya kan :)

tersepit

jadi kamu rs aku perlu makan lunch dengan grup mana?




p/s: aku rs aku perlu berhenti menaip sebarang entry buat seketika. mungkin period sudah nk dtg la nie. emosi aje


updated 21.3.2012 : oh... da xpayah nk tersepit2 da, aku la selalu pencetus topik time makan. da xpayah nk pening2..entry time PMS mmg gitu..hehehe



10 comments:

  1. Makan lunch ngan grup TTC. Huhu.
    Oke, joking..
    akak pun skang mmg jarang lunch. Duk diam je kat tpt.. huhu :D

    ReplyDelete
  2. JD, based on experience, selalunya the mature group would lead the conversation if both group sat together. Biasa la...adik2 akan hormat yg tua. If diorang x makan sekali, then u have a choice of what topic u would like to hear/talk during ur lunch. Rasa2 bosan ngan cerita anak2, bleh share experience masa nk kawin dengan adik2 tu... vice versa :-)

    ReplyDelete
  3. JD,
    kalau saya akan pilih group muda mudi..atleast kita pernah melaluinya..so boleh la share pengalaman & beri nasihat.
    Kalau group ibu2 pun ok jugak..tapi time citer pasal anak2 tu kita diam jer..ambil pengalaman mereka.

    Setuju dgn cdgn puan stoberi..lunch geng ttc mesti best..

    ReplyDelete
  4. sy pon dlm situasi yg sama.. so, sy beli mknn siap2 untuk lunch..huhu.. buat ms ni, sy nak jg perasaan sy je..

    ReplyDelete
  5. haha tu gak yg sy alami.. kekadang sengaja cari alasan takmo kuar bfast dgn ibuk2 sbb dah tau topik yg diorang cite tu sy xleh nak menyampuk. skang ni my collegue cuti bersalin, and few months later sy kena tadah telinga dengar pasal her baby lak sbb dia duk sblah meja jek huhu!

    ReplyDelete
  6. hohoho...tersepit la pulaknya...sian kita kan...sama la eka...sedih ohh bila masing2 citer perkembangan ank masing2...kita???dengar je la

    ReplyDelete
  7. JD, subhanallah, i just saw ur ticker shows that u are almost 5years married. alhamdulillah, u are really strong! *hugs*
    i cant imagine i can still TTC for that long. skang ni dah 3tahun pun dah mula berserah dan takut nak kecewa :-S
    aduhh...dah la asik laser kan org :P

    Hm tapi pelik juga, kat ofis i pun ramai dah kawin dan dah ada anak. Tapi tak pulak mase lunch asik2 citer pasal anak, unless memang betul2 ada benda menarik yang nak diceritakan lah kan..takpelah kite senyum je or just lepak dgn orang2 yg tgh nak melangkah ke gerbang perkahwinan tu, share some tips about pengurusan rumahtangge ke, :) anything that makes u feel better. tell urself, sekurang2nya aku berkahwin jadi aku dah ada experience yang boleh dikongsi. nak kongsi pasal anak dgn org2 yg dah jadi ibu, takbole pulak ye tak.

    ReplyDelete
  8. reply to all :
    heheh..sbnrnye ok aje.mungkin sb PMS, terasa nk meluah rasa. rs macam statik. xkedepan. x kebelakang. tuh yg jd fedap jek

    jay : yup.. 5years. doakan k ;)

    ReplyDelete
  9. setuju ngan eida makan kat tempat sendiri,

    ReplyDelete